COVID ваксините "родиха" девет нови милиардери, кои са те?

Начело в списъка са шефовете на "Модерна" и т"Бионтех"
20 май 2021 19:50, Ния Христова
64
COVID ваксините "родиха" девет нови милиардери, кои са те?
Снимка: БГНЕС
Печалбите от ваксини срещу COVID-19 са помогнали на най-малко девет души да станат милиардери. Това заяви мониторингова група, която призова за прекратяване на "монополния контрол" на фармацевтичните корпорации върху ваксиналните технологии, предаде АФП.
 
"Деветимата нови милиардери са с общо нетно богатство от 19,3 милиарда щатски долара (15,8 милиарда евро), достатъчно, за да ваксинират напълно всички хора в страните с ниски доходи 1,3 пъти", се казва в изявление на People’s Vaccine Alliance.
 
Алиансът, мрежа от организации и активисти, които водят кампания за прекратяване на правата на собственост и патентите за ваксини, заяви, че данните се основават на данните от списъка с богаташи на „Форбс“.
 
"Тези милиардери са човешкото лице на огромните печалби, които много фармацевтични корпорации печелят от монопола, който имат върху ваксините", каза Анна Мариот от благотворителната организация Oxfam, която е част от алианса.
 
От алианса съобщиха още, че в допълнение към новите мегабогаташи, осем съществуващи милиардери вече са с общо богатство от 32,2 милиарда долара благодарение на въвеждането на ваксини.
 
Начело на списъка на новите милиардери от ваксини са главният изпълнителен директор на "Модерна" Стефан Бансел и колегата от "Бионтех" Угур Шахин.
 
Трима други милионери са съоснователите на китайската компания за ваксини CanSino Biologics. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
И.Б. преди 3 години
Има тенденции в цял свят да се забранят милиардерите и концерните.
30
1
 
1
 
! Отговори
германец от столипин преди 3 години
живеещ на социяал в германистан.хазароромски отровни баркочи наречени ваксини не са ми нужни
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето защо е цялата патаклама. А преди година се твърдеше, че срещу тоя гАден вирус дори не се образували антитела. Толкова бил гАден. Но е полезен за печалбите на бигфарма и за да им угоди и антитела ще почне да образува благодарение на прекрасните ваксини.
28
0
 
0
 
! Отговори
ww преди 3 години
До kkОди се пери!Коя зодия си?
27
0
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ДЕВЕТ ЗНАЧИ-А ЩЕ ИМА ЛИ ДРУГА ТАКАВА ПАНДЕМИЯ СЛЕД ВРЕМЕ?
26
15
 
1
 
! Отговори
kk преди 3 години
Антиваксърите саботират излизането от пандемията,а много от тях реват ,че нямат работа и заразяват роднините си,само защото ги е страх.
25
2
 
16
 
! Отговори
P.. преди 3 години
Аз съм една от дългогодишните читатели на постовете на Днес.бг, защото понякога те са по-интересни от самите статии. И по-честни. От моя опит знам, че понякога тук се подвизават хора с IQ по-мащабно от минус безкрайнст. 3атова не обръщам внимание на палчетата надолу. А и аз не слагам отрицателни оценки. Ами човекът си има мнение и си направил труда да пише. Та да поясня: при силен имунитет, организмът може да се справи с повечето вируси. И се въздържайте да цъкате компетентно минуси. Хайде чао!
24
2
 
4
 
! Отговори
Комшия преди 3 години
Машала Угур ефенди, ще станеш по-богат и от Коч. Парите са сладко нещо, жалко че Световните елитни престъпници са те уплели в мрежата си, комшу.
23
6
 
9
 
! Отговори
P.. преди 3 години
Баща ми беше поклонник на естествената имунна защита. Имаше си един лаф, "Абе метттилявото си е меттттиляво." И търсейки момиче да се ожени, основната му цел е била да търси здраво момиче, за да има здрави деца. Абе какъв вирус, бе???
22
2
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Някои още не могат да схванат, че при всяко бедствие има хора, които много печелят, но бедствието си го има - земетресение, наводнение, епидемия, война и т.н. Сега има епидемия и щеше да е странно да няма хора, които да спечелят много от нея.
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои са те? Ами същите, където пуснаха това биологично оръжие. Те пуснаха Ковид19.Сега го ъпдейтват с нови мутации.
20
3
 
17
 
! Отговори
Светец преди 3 години
Ето я истината. Измислена ПЛАНдемия , внушен страх , измамна статистика, много подведени ПРОСТИ хора . Чували с трупове, изникващи гробища ...Престъпен синдикат доказал на народа , че е малък и нещастен и нищо не зависи от него . Носете смръдливите маски , овце и преживяйте! За едни сватба за други брадва!
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха,ха,добро утро.Сега ли схванахте измамата,или защото за вас нема аванта се развихрихте и вие.Цялата кампания по пандемията е измама и единствено подържана от медиите,фармакорпорациите,хеалт монополите и от СЗО.И това ,както се очертава,е само началото.
18
6
 
6
 
! Отговори
Германец преди 3 години
"всичко се оказа вярно" -- ритам още, три месеца след ваксинацията, дъщеря ми също. За едно си прав -- файв джи обхвата се подобри значително.
17
3
 
5
 
! Отговори
Леша преди 3 години
До ГерманецЛаладжия, това с конспирациите много остаря, всичко се оказа вярно. Не се учудвам, че си мигрант, толкова ти е багажа.
16
2
 
23
 
! Отговори
онзи преди 3 години
Ковид тpолчето щрака по много палци на пост през VPN.
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГерманецАбе, на теб нали не ти харесваше сайта?Що още си тука?
14
8
 
8
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До Германец""Германец" ти пък какъв българин си бе? -- Да съм се представил за българин? Май караш инсулт в момента. Прегледай се."-------------------------------------------------------------------------------------------------Ми като какъв се извяваш в български сайт тогава бе ? Стой си в Германия нас не ни мислли.
13
4
 
8
 
! Отговори
Тома Биков преди 3 години
Кажете и за педофила от Банкя де....
12
7
 
3
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До ГерманецА светна и ти че нещо не е наред а?